Forsiden

  Støt foreningen

  Bliv ekspert

  Ekspertudtalelser

  Om foreningen

  Om loftsloven

  Nyheder

  Kontakt 

  Links

 

Line Barfod
Medlem af Folketinget for Enhedslisten

"Jeg bliver så vred når jeg hører statsministeren og andre påstå at der ikke findes fattige i Danmark, eller at folk på kontanthjælp bare skal have et skub så kommer de i arbejde. Det er en hån mod de alt for mange der hver dag kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen. Som ikke har råd til mad hele måneden og som hver den første må trække lod mellem girokortene, er det nu huslejen eller el-regningen der skal betales, eller skal der være råd til vinterstøvler til børnene.
 
Ingen vælger frivilligt at være fattig i dagens Danmark. Men flere og flere bliver fattige fordi regeringen og Dansk Folkeparti skærer ned på de sociale ydelser. Kontanthjælpsloftet er et af de værste eksempler på umenneskelige nedskæringer. De straffer mennesker der ikke er i arbejde, fordi der ikke er arbejde at få eller fordi de ikke er istand til at arbejde, fx fordi de er blevet arbejdsskadede.
 
Det er vigtigt at få fortalt hvor slem virkeligheden ser ud, få billeder på fattigdommen i Danmark, så ingen politiker kan påstå at de ikke vidste hvordan virkeligheden er.

I et af verdens rigeste lande har vi rigelig råd til at afskaffe fattigdommen. Vi kan kræve at AP Møller betaler en rimelig skat af Nordsøolien, vi kan kræve at de multinationale selskaber betaler skat i Danmark. Vi kan fordele arbejdet, så flere kan få et arbejde og så tempoet kan sættes ned, så der ikke er så mange der bliver nedslidte af at arbejde. Istedetfor som regeringen at dele skattelettelser ud til de rigeste, kan vi forhøje kontanthjælp, folkepension, og de øvrige sociale ydelser, så alle har penge nok til de daglige fornødenheder."
 

 

Du kan læse mere om Line Barfod på: www.enhedslisten.dk 

 

>> tilbage til forsiden

 

>> tilbage til "Om foreningen"