Forsiden

  Støt foreningen

  Bliv ekspert

  Ekspertudtalelser

  Om foreningen

  Om loftsloven

  Nyheder

  Kontakt 

  Links

 

Morten Thomsen
Formand for Livslinien

"Loftsloven er endnu et eksempel på det sociale område er på en farlig glidebane – sober socialpolitik er under afvikling. Det handler om ideologi og ikke viden – alle skal arbejde. Socialpolitik er reduceret til hvordan vi kan stramme rådighedsregler og beskære ydelsesniveauerne.

Det er åbenlyst, at loftsloven har en stor udstødningseffekt – vi skaber sårbare mennesker og rekrutterer et stort antal nye mennesker i udsattegruppen. I en tid hvor vi snakker om at bryde den negative sociale arv og hjælpe mennesker i en udsat livssituation – så lovgiver man i beskæftigelsesministeriet i modsat retning, og vægter ikke de socialpolitiske hensyn i lovgivningen. Høringssvarene overhørte man.

Lovgivning på beskæftigelses- og integrationsområdet fører til ny fattigdom – jeg er sikker på vi i de kommende år vil se alvorlige socialpolitiske effekter af lovgivningen.

Jeg synes det er uværdigt den måde vi presser mennesker i det sociale system og udstiller dem som dovne og passive, hvis de ikke kan leve op til loftsloven. Socialpolitik burde laves i socialministeriet – her hører området hjemme.

Mennesker skal bygges op og ikke nedbrydes – det er mit menneskesyn. Der er brug for en offentlig debat af loftsloven – den har alvorlige konsekvenser for mange mennesker og familier."

 

Du kan læse mere om Livslinien på: www.Livslinien.dk

 

>> tilbage til "Om foreningen"