Forsiden

  Støt foreningen

  Bliv ekspert

  Ekspertudtalelser

  Om foreningen

  Om loftsloven

  Nyheder

  Kontakt 

  Links

 

Nyhedsbrev fra 8. oktober 2006

 

  • Ikke råd til eksperter
  • S og R trækker sig fra forliget om loftet
  • Arrangementer siden sidst
  • Bogprojektet ”Livet under Loftet” er forsinket
  • Bliv støttemedlem
  • Foredrag
  • Velkommen til Lise Egholm og Sebastian Dorset  

 


 

Ikke råd til eksperter
Allerede i maj måned var vi nødt til at afvise en del af vores loftsramte eksperter, fordi kassen var ved at være tom. Siden er det desværre gået trægt med indsamlingen, og resultatet har været, at der ikke har været råd til at købe udtalelser de sidste par måneder.

Det er en situation, vi har frygtet, siden vi startede foreningen. Hvis man har læst vores mange ekspertudtalelser på hjemmesiden, ved man, at selv de af eksperterne, der er ramt mindst af loftet, er hårdt ramt. Det har været hjerteskærende at skulle ringe rundt til vores eksperter og fortælle, at vi desværre ikke har kunnet finde penge til dem. Samtidig er vi jo også gået glip af en række nye ekspertudtalelser.

Jeg vil derfor gerne sende en stærk opfordring til alle om at støtte vores indsamling og evt. printe foldere ud fra hjemmesiden og give dem videre til gode folk I kender – hver en krone går direkte til de loftsramte. Folderen finder I her:

http://www.loftsramteeksperter.dk/Donorfolder.pdf

 S og R trækker sig fra forliget om loftet
Socialdemokraterne og Radikale Venstre har opsagt den del af forliget "Flere i Arbejde" der handler om kontanthjælpsloftet. Thomas Adelskov (arbejdsmarkedsordfører for Soc.dem. og medlem af vores repræsentantskab) fortæller: ”Vi har i fællesskab fremsat et beslutningsforslag der skal afskaffe kontanthjælpsloftet og vi har i både S og R's finanslovsforslag afsat 150 millioner kroner som en afskaffelse koster.”

Herfra skal der lyde en stor ros til både S og R for dette initiativ.

 


 

Arrangementer siden sidst

Den 1. maj læste skuespilleren Charlotte Fich op af udtalelser fra loftsramte eksperter i HK's telt i Fælledparken. Det gjorde hun så levende og gribende, at selv os, der havde læst udtalelserne før, fik gåsehud. En stor, stor tak til Charlotte, for på denne fine måde at have bidraget til få viderebragt nogle af de loftsramtes historier. Oplæsningen blev optaget på video, men pga. tekniske problemer, har det ikke været muligt at få den lagt ud på hjemmesiden (endnu).

 

På Grundlovsdag den 5. juni, deltog foreningen i ”Minoriteternes Grundlovsdag”, der foregik på Christiania. Vi havde en lille stand med foreningens foldere og flyers, og Signe Goldmann gik på talerstolen og læst op af nogle af de loftsramtes udtalelser.

 

Den 17. september blev der afholdt et stort støttearrangement for hjemløse med koncert, taler, mm. på Østerbro Stadion. Ved dette flotte arrangement var Signe Goldmann inviteret til at komme og læse op af de loftsramtes historier. Man kan læse talen og se billeder fra arrangementet her:

http://www.loftsramteeksperter.dk/osterbrostadion.htm

 


 

Bogprojektet ”Livet under Loftet” er forsinket

Som vi også har fortalt i et tidligere nyhedsbrev, så er vi i gang med at lave en bog, hvor vi samler en række mere dybdegående interviews med 8-10 af vores loftsramte familier. Vi har gennemført størstedelen af interviewene og er godt i gang med gennemskrivningen, men processen har desværre trukket ud. Vi mangler også at få den sidste del af finansieringen helt på plads. Vi havde håbet, at bogen ville have været på hylderne nu, men den vil nok tidligst være klar om 1½ måned. Man kan læse mere om bogprojektet her: http://www.loftsramteeksperter.dk/livetunderloftet.htm

 


 

Bliv støttemedlem

Vi vil lige minde om, at man har mulighed for at blive støttemedlem for foreningen. Det koster 100 kr. pr. år. I modsætning til indsamlingen, der går ubeskåret til at købe ekspertudtalelser for, så går de 100 kr., man giver som støttemedlem, til at betale for nogle af foreningens andre udgifter: f.eks. telefonregning, frimærker, hjemmeside mm. Læs mere om hvordan du bliver støttemedlem her:

http://www.loftsramteeksperter.dk/stoettemedlem.htm

 


 

Foredrag til støtte for foreningen

Signe Goldmann, der er formand for foreningen og en af initiativtagerne, tager rundt og holder foredrag om loftsloven, og de konsekvenser loven har for de mennesker, der bliver ramt. Det er en blanding af fakta om loven, eksempler på konsekvenserne, og oplæsning af udvalgte udtalelser. Et foredrag koster 3.000 kr. + udgifter til transport (de 1.500 kr. går direkte til indsamlingen).

Hvis du er interesseret i at bestille et foredrag, skal du sende en mail til mail@loftsramteeksperter.dk

 


  

Velkommen til Lise Egholm og Sebastian Dorset

Vi er rigtig glade for at kunne fortælle, at der siden sidste nyhedsbrev er kommet to nye medlem af repræsentantskabet. Den ene er Lise Egholm, der er skoleleder v. Rådmandsgades Skole på Nørrebro. Den anden er stand-up komikeren Sebastian Dorset. Et stort og varmt velkommen til jer begge to.

 >>tilbage til Forsiden

 

>>tilbage til Nyheder