Forsiden

  Støt foreningen

  Bliv ekspert

  Ekspertudtalelser

  Om foreningen

  Om loftsloven

  Nyheder

  Kontakt 

  Links

 

Nyhedsbrev fra 10. marts 2006

 

  • Købt 13 ekspertudtalelser i januar og 15 i februar
  • Doneret 64.000 kr.
  • Bliv støttemedlem
  • Ekspertudtalelserne bliver brugt
  • Loftsramte Eksperter i ”Ret og Pligt”
  • Bogprojekt: ”Livet under Loftet”
  • Velkommen til Jørgen Arbo-Bæhr og Dennis Kristensen

 


Købt 13 ekspertudtalelser i januar og 15 i februar
Vi har i januar købt 13 og i februar 15 ekspertudtalelser, så nu kan vi glæde os over endnu flere guldkorn fra eksperterne. De fleste af udtalelserne kan læses på hjemmesiden – resten vil komme på i løbet af de allernærmeste dage: http://www.LoftsramteEksperter.dk/ekspertudtalelser.htm  Doneret 64.000 kr.
Siden indsamlingen startede i november, er der indsamlet 64.000 kr. Udover donationer fra private, har der siden sidste nyhedsbrev bl.a. være flotte donationer fra Frie Grundskolers lærerforening Kreds 2 – lilleskolekredsen, der har givet 10.000 kr., Socialrådgiverne i Århus Kommune, der har givet 6.000 kr., og 3F Kolding og BUPL Århus Kommune, der hver har givet 1.000 kr.

Det vil formentlig betyde, at vi også i marts vil have råd til at købe udtalelser fra alle eksperter på listen – selvfølgelig med det forbehold, at der jo kan nå at komme rigtig mange nye eksperter til. Og som vi også tidligere har opfordret til, så er man fortsat meget velkommen til at printe et par ekspertfoldere ud fra hjemmesiden og lægge dem frem, hvor loftsramte færdes.

Folderen kan hentes i en printvenlig version her: http://www.loftsramteeksperter.dk/materialer.htm

 


 

Bliv støttemedlem

Som noget helt nyt, har du nu mulighed for at blive støttemedlem for foreningen. Det koster 100 kr. pr. år. I modsætning til indsamlingen, der går ubeskåret til at købe ekspertudtalelser for, så går de 100 kr., man giver som støttemedlem, til at betale for nogle af foreningens andre udgifter: f.eks. telefonregning, frimærker, hjemmeside mm. Læs mere om hvordan du bliver støttemedlem her:

http://www.loftsramteeksperter.dk/stoettemedlem.htm

 


 

Ekspertudtalelserne bliver brugt

I sidste nyhedsbrev kunne vi fortælle, at uddrag af ekspertudtalelserne var blevet læst op fra Folketingets talerstol i forbindelse med finanslovsdebatten. Siden har flere medlemmer af repræsentantskabet brugt udtalelserne i forskellige sammenhænge. Desuden har flere journalister citeret fra udtalelserne. Det er rigtig dejligt at se, at vores ekspertudtalelser bliver brugt, og vi vil gerne opfordre alle, der kommer ud i forskellige sammenhænge, hvor det kunne være relevant, til at benytte sig af muligheden.

Flere har også valgt fortsat at bruge de flyers, vi lavede i forbindelse med vores uddelingskampagne i december, og lagt dem frem eller delt dem ud, f.eks. ved møder eller konferencer eller til venner og bekendte. Andre skal selvfølgelig være meget velkomne til at gøre det samme. På disse flyers er der et uddrag af en ekspertudtalelse på den ene side og en kort omtale af foreningen på den anden. De kan printes ud fra hjemmesiden her:

http://www.loftsramteeksperter.dk/materialer.htm

 


 

Loftsramte Eksperter i ”Ret og Pligt”

Den 16. januar fortalte radioprogrammet ”Ret og Pligt” på P1 om foreningen. De læste op af et brev fra en af vores donorer, fortalte om bade loftsloven og foreningen og bragte et længere interview med foreningens formand, Signe Goldmann. Programmet affødte mange varme og opmuntrende mails fra både sympatisører og loftsramte.

Udsendelsen kan høres på Ret og Pligts hjemmeside:

http://www.dr.dk/P1/retogpligt/

 


 

Bogprojekt: ”Livet under Loftet”

En del af formålet med foreningen er, at få fortalt historierne om, hvordan livet ser ud under loftet. Bestyrelsen har besluttet, at vi vil forsøge at skaffe midler til at lave en bog, hvor vi samler en række mere dybdegående interviews med 8-10 af vores eksperter. Det primære fokus vil være livet under loftet, men med et kort rids af eksperternes forhistorie og deres bud på, hvad der skal til, for at de kan komme ud af kontanthjælpssystemet. Det er tanken, at overskuddet fra bogen skal gå direkte til indsamlingen.

Vi vil allerede i løbet af marts begynde at søge midler til projektet og gå i gang med de første interviews.

 


 

Velkommen til Jørgen Arbo-Bæhr og Dennis Kristensen

Vi er rigtig glade for at kunne fortælle, at der siden sidste nyhedsbrev er kommet to nye medlem af repræsentantskabet. Den ene er Jørgen Arbo-Bæhr, der er medlem af Folketinget og arbejdsmarkedsordfører hos Enhedslistens. Den anden er Dennis Kristensen, der er formand for FOA. Et stort og varmt velkommen til jer begge.

 >>tilbage til Forsiden

 

>>tilbage til Nyheder