Forsiden

  Støt foreningen

  Bliv ekspert

  Ekspertudtalelser

  Om foreningen

  Om loftsloven

  Nyheder

  Kontakt 

  Links

  Nyhedsbrev fra 24. november 2006 
  • Råd til flere eksperter 
  • Julekampagnedag søndag d. 17. dec.  
  • I pressen siden sidst 
  • Kulegravning af kontanthjælpen 
  • Bogudgivelse ”Livet under Loftet” på vej 
  • Bliv støttemedlem 
  • Foredrag 
  • Velkommen til Roald Als og Anne Marie Helger


Råd til flere eksperter op til jul
Det er kommet lidt gang i indsamlingen igen de sidste par måneder, og bl.a. pga. en donation på 1.500 kr. fra Data-Eksperten har vi nu igen råd til at købe flere ekspertudtalelser – tak til alle som har doneret penge! 

Men hvis vi skal have mulighed for at købe flere udtalelser i december, skal der samles mange flere penge ind. En ekspert koster os i gennemsnit 1000 kr. Det beløb svarer til hvad eksperten har mistet i boligsikring den måned. Det er mange penge, og derfor skal der rigtig mange donationer til, hvis vi skal hjælpe de mange loftsramte familier op til jul. 

Derfor opfordrer vi endnu engang til at støtte vores indsamling og evt. printe foldere ud fra hjemmesiden og give dem videre til gode folk I kender – hver en krone går direkte til de loftsramte. Folderen finder I her:
http://www.loftsramteeksperter.dk/Donorfolder.pdf 
 


Julekampagnedag søndag d. 17. december 
Hjælp med at dele ekspert-udtalelser ud 
Julen står for døren, hjerternes og gavernes fest, og derfor har vi besluttet, at vi igen i år vil dele ud af vores flotte og dyrt indkøbte ekspertudtalelser, så endnu flere kan få glæde af dem. Det kommer til at foregå den 17. december. 

Foreløbig er det planlagt at dele ud i København ved Nørreport St. og ved Fields, men udtalelserne bliver lagt i en printvenlig version på hjemmesiden, så hjertevarme mennesker fra det ganske land skal være meget velkomne til printe ekspert-udtalelser ud og dele dem ud ved deres lokale stationer, supermarkeder ol. (Vi kan i et mindre omfang hjælpe med at få dem trykt). 

Læs mere om kampagnedagen og meld dig som uddeler her:
http://www.loftsramteeksperter.dk/julekampagnedag2006.htm
 


Loftsramte i pressen siden sidst 
Flere af vores loftsramte eksperter har været i medierne i den seneste tid, og fortalt deres historier. Derudover har bl.a. foreningens formand Signe Goldmann og Gunvor Auken, der også er medlem af repræsentantskabet, blandet sig i debatten omkring kulegravningen af kontanthjælpen, se nedenstående. 
 


Kulegravning af kontanthjælpen
Den 30. oktober kom rapporten fra beskæftigelsesministeriet; den såkaldte kulegravning af kontanthjælpsområdet. Rapporten kan ikke med sikkerhed vise, at kontanthjælpsloftet har fået flere i arbejde. Det har dog ikke fået beskæftigelsesministeren til at tage konsekvensen og afskaffe loftet. 
Man kan læse hele rapporten her:
http://www.bm.dk/sw15410.asp

Deadline på DR2 
Debat mellem Gunvor Auken og Claus Hjort Frederiksen om Beskæftigelsesministeriets kulegravning af kontanthjælpen. Se debatten her (søg: 22.30, mandag d. 30. okt. 2006):
http://www.dr.dk/DR2/deadline2230/Deadlineindslag.htm
 

Debat om kontanthjælpsloftet i P1 
Den 3. november kl. 7.30 var Signe Goldmann i debat med Charlotte Antonsen fra Venstre om kontanthjælpsloftet. Udgangspunktet var også her den kulegravning af kontanthjælpen, som beskæftigelsesministeriet kom med den 30. oktober. Hør indslaget her:
http://www.dr.dk/P1/P1Morgen/Udsendelser/2006/11/03/084300.htm
 
 


Bogudgivelse ”Livet under Loftet” på vej 
Som vi også har fortalt i et tidligere nyhedsbrev, så er vi i gang med at lave en bog, hvor vi samler en række mere dybdegående interviews med 8-10 af vores loftsramte familier. Vi har gennemført alle interviewene på nær et enkelt, og vi fundraiser og forsøger at sælge shares på livet løs for at få den sidste del af finansieringen på plads. 

Vi havde håbet, at bogen ville have været på hylderne nu, men den vil nok tidligst være klar i starten af det nye år. Man kan læse mere om bogprojektet her: 
http://www.loftsramteeksperter.dk/livetunderloftet.htm  
 


Bliv støttemedlem

Vi vil lige minde om, at man har mulighed for at blive støttemedlem for foreningen. Det koster 100 kr. pr. år. I modsætning til indsamlingen, der går ubeskåret til at købe ekspertudtalelser for, så går de 100 kr., man giver som støttemedlem, til at betale for nogle af foreningens andre udgifter: f.eks. telefonregning, frimærker, hjemmeside mm. Læs mere om hvordan du bliver støttemedlem her: 
http://www.loftsramteeksperter.dk/stoettemedlem.htm 
 


Foredrag til støtte for foreningen

Signe Goldmann, der er formand for foreningen og en af initiativtagerne, tager rundt og holder foredrag om loftsloven, og de konsekvenser loven har for de mennesker, der bliver ramt. I midten af januar skal hun bl.a. en tur til Svendborg. Det er en blanding af fakta om loven, eksempler på konsekvenserne, og oplæsning af udvalgte udtalelser. Et foredrag koster 3.000 kr. + udgifter til transport (de 1.500 kr. går direkte til indsamlingen). Hvis du er interesseret i at bestille et foredrag, skal du sende en mail til: 
mail@loftsramteeksperter.dk 
 


Velkommen til Roald Als og Anne Marie Helger
Vi er rigtig glade for at kunne fortælle, at der siden sidste nyhedsbrev er kommet to nye medlem af repræsentantskabet. Den ene er tegneren Roald Als. Den anden er Anne Marie Helger. Et stort og varmt velkommen til jer begge to.
 


>>tilbage til Forsiden

 

>>tilbage til Nyheder