Forsiden

  Støt foreningen

  Bliv ekspert

  Ekspertudtalelser

  Om foreningen

  Om loftsloven

  Nyheder

  Kontakt 

  Links

 

Poul Erik Skov Christensen
Forbundsformand for 3F

"Hvordan kan veluddannede, velformulerede, velklædte og mætte danske politikere bilde sig ind, at de fattigste blandt os får lettere ved at tjene penge bare man skærer ned på kontanthjælpen? 

 

Og hvad er det for et menneskesyn, der får en lille flok politikere til at tro at større ulighed skaber mere vækst i et samfund?

 

Danmark er et af verdens rigeste lande. Det er en kendsgerning, som statsministeren og finansministeren elsker at prale af. Og som med jævne mellemrum bliver slået fast i internationale undersøgelser og økonomiske rapporter.

Aldrig før har huspriserne i Danmark været så høje og aldrig før har så mange købt så store og dyre biler, som i disse år. Julehandlen ventes at slå alle rekorder, spår bankernes cheføkonomer.

 

Og alt imens vokser skaren af fattige danskere støt og roligt, mens regeringen passivt ser til. Så rige er vi nemlig heller ikke i Danmark. Det er pinligt og dybt usympatisk, at vi tillader at straffe de aller mest sårbare blandt os. De enlige mødre, de syge, de arbejdsskadede og de arbejdsløse flygtningefamilier. For ikke at tale om misbrugerne og de psykisk syge. 

 

Et land kan kun kalde sig rigt, hvis det også har råd til at vise omsorg for de aller svageste i et samfund. Det er et flot initiativ at oprette denne forening, og i 3F vil vi fortsat arbejde aktivt for en retfærdig fordeling af den velfærd, som vi har så rigeligt af. Og dermed støtte foreningens mål."


 

Du kan læse mere om 3F på: www.3f.dk

 

>> tilbage til forsiden

 

>> tilbage til "Om foreningen"