Forsiden

  Støt foreningen

  Bliv ekspert

  Ekspertudtalelser

  Om foreningen

  Om loftsloven

  Nyheder

  Kontakt 

  Links

 

Pressemeddelelse 14. december 2005

 

Ros til regeringen for nu at ville redde syge mennesker fra kontanthjælpsloftet

 

Statsministeren meldte i går ud, at loftet over kontanthjælp ikke bør ramme mennesker, der er syge og derfor ikke kan arbejde. Formanden for ”Foreningen til Køb af Udtalelser fra Loftsramte Eksperter” hilser de nye toner fra regeringen velkommen og håber, det kan være første skridt på vejen til helt at få afskaffet en lov, der kun virker til at gøre fattige mennesker i Danmark endnu fattigere.

 

Foreningens formand, Signe Goldmann udtaler:

 

”Jeg vil gerne rose regeringen for nu at ville redde syge mennesker fra kontanthjælpsloftet. Det burde være logik for burhøns, at syge mennesker ikke bliver mere raske eller bedre i stand til at få et arbejde, fordi man svinger den økonomiske pisk over dem. Man stiller bare dem og deres familier i en endnu mere afmægtig situation.”

 

Signe Goldmann undrer sig dog over, at regeringen først er kommet til denne erkendelse nu:

 

”Det er jo ikke nyt for regeringen at loven også rammer mennesker, der er syge. Der har været en række sager fremme både i medierne og i Folketingssalen bl.a. sagen om min bror, der lider af en svær depression. Sagen blev i sommer forelagt Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg, den er blevet nævnt gentagende gange i Folketingssalen bl.a. ved afslutnings- og åbningsdebatten, Beskæftigelsesministeren har været i lukket samråd om den, Ritzau har bragt historien, og den har endda været en tur omkring Statsministerens bord.”

 

Signe Goldmann håber, at dette vil være første skridt på vejen til helt at få afskaffet loven:

 

”Det er urimeligt at loven rammer mennesker, der er syge, men det er også urimeligt, at den rammer kvinder på barsel eller kontanthjælpsmodtagere, der pligtopfyldende møder op til aktivering dag efter dag og sender den ene jobansøgning efter den anden. Hvis en kontanthjælpsmodtager ikke gider at arbejde, har man længe kunnet tage kontanthjælpen fra folk. Det tjener intet formål, at man derudover vælger at straffe alle andre med loftet. Undersøgelser fra Socialforskningsinstituttet viser da også, at loven ikke har fået flere i arbejde, men blot har gjort fattige mennesker endnu fattigere” udtaler Signe Goldmann.

 

 

For yderlige info kontakt da:

Signe Goldmann

Formand for Foreningen til Køb af Udtalelser fra Loftsramte Eksperter

Tlf: 38 34 44 67

Mobil: 50 94 04 82

Mail@LoftsramteEksperter.dk

 

 
 

>>Tilbage til Nyheder