Forsiden

  Støt foreningen

  Bliv ekspert

  Ekspertudtalelser

  Om foreningen

  Om loftsloven

  Nyheder

  Kontakt 

  Links

 

Foreningen møder pressen

 

Foreningen til Køb af Udtalelser fra Loftsramte Eksperter holder pressemøde den 10. november 2005.

 

Pressemødet finder sted kl. 16.00 (i SF's gruppeværelse på Christiansborg). 

 

Foreningens formand, Signe Goldmann, fortæller kort om initiativet, hvorefter de øvrige medlemmer af repræsentantskabet og bestyrelsen præsenterer sig selv. Herefter er der mulighed for at stille spørgsmål.

 

En halv time inden pressemødet holder foreningen sit første repræsentantskabsmøde. Det foregår samme sted.

 


 

Pressemeddelelse 9.november 2005:

 

”Foreningen til Køb af Udtalelser fra Loftsramte Eksperter” holder pressemøde torsdag den. 10. november 2005 kl. 16.00 i lokale 2-015 på Christiansborg

 

Loven om loft over kontanthjælp har gjort de fattige fattigere. Men på trods af dybe nedskæringer, der skulle give kontanthjælpsmodtagerne et incitament til komme i arbejde, har loven ikke haft held til at skaffe de loftsramte i job - det bliver selvfølgelig heller ikke lettere af, at loven rammer både langtidssyge og kvinder på barsel.

 

Men nu træder ”Foreningen til Køb af Udtalelser fra Loftsramte Eksperter” hjælpende til!

 

Vi vil gerne høre, hvad eksperterne har at sige om loven, og hvem er større eksperter på feltet end de loftsramte?

 

Eksperterne vil selvfølgelig modtage et passende honorar for deres udtalelser - honoraret vil have en størrelse, så eksperterne lige præcis går fri af loftet.

 

For at skaffe penge starter foreningen nu en indsamling, hvor alle donationer går direkte til at købe udtalelser fra loftsramte.

 

Citater:

Foreningens formand, Signe Goldmann:

Min brors familie er blevet ramt maksimalt af loftet, og det er hjerteskærende at opleve den desperation og afmagt, det har skabt – jeg håber, foreningen kan være med til at hjælpe nogle af de mange mennesker, der hver dag lider under loftet og samtidig give dem en mulighed for at komme til orde – deres stemme mangler i debatten. ”

 

Foreningens næstformand, Villy Søvndal (SF)

”Jeg håber, at rigtig mange vil være med til at bakke op om initiativet her og på den måde give et stærkt signal om, at vi ikke vil være med til at skabe et samfund med voksende ulighed.”

 

Bettina Post, Næstformand i Dansk Socialrådgiverforening:

”Kontanthjælpsloftet rammer i realiteten de mennesker, som hele det økonomiske sikkerhedsnet er tiltænkt, nemlig dem som f.eks. på grund af længerevarende sygdom, er ude af stand til selv at skaffe sig deres forsørgelse. Det er et udtryk for den største kynisme at påstå, at disse mennesker kan piskes i arbejde med økonomiske øretæver."

 

Skuespiller, Jens Albinus:

”Loftsloven er asocial og baseret på en slet skjult antagelse om, at de svageste bør ”tage sig sammen” ud af problemerne. Efter et vist punkt skaber øget pres ikke længere motivering, men blot øget afmagt. Dette punkt er nået med loven. Jeg ser frem til at høre ekspert-udtalelserne. ”

 

Gunvor Auken, socialrådgiver og medlem af Socialdemokraterne:

”Tænk at socialpolitik er erstattet af piskepolitik over for dem livet er sværest for, nemlig dem der har været på kontanthjælp i 6 måneder eller mere. Når det så ikke engang bringer flere i arbejde, må der være tale om ren ideologi. Det er der også. Den politiske kniv skærer for tiden hver gang der, hvor indvandrerne er over-repræsenteret. Det går så også ud over de etniske danskere, der heller ikke er i stand til at skaffe sig arbejde eller klare et arbejde. Hvad hjælper det at piske, når gulerødderne hænger for højt! Vi ved godt hvad der skal til for at bistå de særligt udsatte grupper og reducere deres antal, men den viden og den debat er fortrængt fra Regeringens og Dansk Folkeparties politiske dagsorden. Derfor er det opmuntrende at initiativet Loftramte Eksperter er opstået.”

 

Følgende personer vil være tilstede på pressemødet:

Foreningens Formand, Signe Goldmann (Søster til loftsramt)

Foreningens Næstformand, Villy Søvndal (SF)

Line Barfod (Enhedslisten)

Gunvor Auken (Socialrådgiver og medlem af Socialdemokraterne)

Bettina Post (Næstformand i Dansk Socialrådgiverforening)

Jens Albinus (Skuespiller)

Morten Ejrnæs (Lektor i teorier om sociale problemer, Aalborg Universitet)

Mette Goldmann (Mor til loftsramt)

Formentlig også en repræsentant fra 3F

 

Følgende personer er også medlem at foreningen

Tine Bryld (Socialrådgiver og forfatter)

Jesper Christensen (Skuespiller)

Per Fly (Filminstruktør)

Lars Bom (Skuespiller)

Poul Erik Skov Christensen (Forbundsformand i 3F)

 

For yderligere info, kontakt da:

Signe Goldmann

Tlf: 38 34 44 67

Mobil: 50 94 04 82

Mail@LoftsramteEksperter.dk

 

 
 

>>Tilbage til Nyheder